Learning never ends

blur

De voor de hand liggende methode om beweging te vervagen, is door uw sluitertijd langzamer te maken. Pannen of zelfs meerdere belichtingen combineren in één opname zijn andere geavanceerde methoden die je zou kunnen uitproberen als je dat zou willen.

Maar aandacht besteden aan het technische aspect is slechts één facet van deze uitdaging (van elke uitdaging eigenlijk) - je foto moet een verhaal vertellen of een moment in de tijd vastleggen dat goed werkt en resoneert met jou en je kijker. De basisprincipes van compositie, kadrering en creativiteit zijn iets waar je altijd rekening mee moet houden.

Dus begin omhoog te kijken naar wolkenbewegingen, of kijk naar beneden naar de getijden. Misschien trekken kinderen op een schommel in de speeltuin je aandacht. Sterrensporen, ICM (impressionistische fotografie), sportfotografie, licht schilderen, er zijn zoveel coole ideeën en onderwerpen die je kunt uitproberen met een lange sluitertijd. Maar vergeet niet dat we niet op zoek zijn naar een onscherpe opname of bokeh-onscherpte - we zijn op zoek naar bewegingsonscherpte, de onscherpte die wordt veroorzaakt door het verstrijken van de tijd.

Voorbeelden:

 

blur 1

Fotograaf: Alichiniewicz

blur 2

Fotograaf: Sam Ramsay