Contests

Thema maand september 2023

Doorlopende competitie "Het Digitale Plaatje"
September 2023

Thema van de maand september is "Muziek".

reflectie 

VOLTOOID!

Thema maand augustus 2023

Doorlopende competitie "Het Digitale Plaatje"
Augustus 2023

Thema van de maand augustus is "REFLECTIE".

reflectie 

VOLTOOID

 

 

 

Thema maand oktober 2023

Doorlopende competitie "Het Digitale Plaatje"
Oktober 2023

Thema van de maand oktober is "FOODPHOTOGRAPHY"

food photography

"Hungry" voor een nieuwe uitdaging? Cool, laten we het eens proberen met Food Photography. Foodfotografie is meer dan alleen een foto maken van een gerecht; het gaat erom de zintuigen op te roepen en uw publiek door uw lens mee te nemen naar een wereld van smaak en textuur.

Jouw missie is om voedselfoto's te maken die de schoonheid, kleuren en texturen van het door jou gekozen gerecht laten zien. Of misschien zit het allemaal in het maken van gerechten - ingrediënten, het zeven van de bloem, het omdraaien van de vis met een spatel. Focus op compositie, belichting en styling om het beste uit uw culinaire creaties te halen. Experimenteer met verschillende hoeken, arrangementen en zelfs actiefoto's om een ​​visueel feest te creëren dat uw publiek boeit.

Uiteindelijk gaat foodfotografie verder dan de presentatie van een visueel aantrekkelijk gerecht. Het is een kunstvorm die de zintuiglijke ervaringen, culturele connecties en gedeelde momenten viert die van eten een integraal onderdeel van ons leven maken. Dus pak je camera en begin aan een heerlijk avontuur dat zowel het gehemelte als de ziel doet ontbranden!

 Je kunt 1 foto insturen vanaf 1 oktober 2023 tot en met 27 oktober 2023.
Je kunt stemmen vanaf 28 oktober 2023 tot en met 29 oktober 2023.
De winnaar wordt bekend gemaakt op 30 oktober 2023.

Thema maand november 2023

Doorlopende competitie "Het Digitale Plaatje"
November 2023

Thema van de maand november is "HERFST"food photography

In de herfst kun je van heel veel dingen mooie foto’s maken. Tijdens dit seizoen schieten er overal paddenstoelen uit de grond, is er regelmatig mist én veranderen de groene bossen langzaam naar kleurrijke kunstwerkjes.

1: Dauw

‘s Morgens vroeg is er dauw op het gras en bladeren. Dauw ontstaat doordat alles ‘s nachts afkoelt. Deze fijne waterdruppeltjes zijn een mooie toevoeging bij het fotograferen van kleine onderwerpen of paddenstoelen in het gras. Als het heel koud is ‘s nachts, dan bevriezen de druppeltjes en wordt het rijp. Is er geen dauw? Dan kun je een plantenspuit meenemen en zelf wat water sprayen.

2: Mist

Als het mistig is, hangt er een hele mysterieuze sfeer in het bos of over het landschap. Door de mist verdwijnt de omgeving en kun je de nadruk goed leggen op wat er wél zichtbaar is in de voorgrond of in de verte tussen de mistflarden in. Ga naar een fotogeniek plekje en zoek een wat hoger standpunt voordat de zon doorbreekt. Dan sta je alvast klaar voor dat moment. Als de zon er eenmaal is, dan kan de mist heel snel verdwijnen.

3: Zonneharpen

Wanneer het wat mistig is en de zon door het bladerdek van de bomen valt, zie je de lichtbanen op de paden van het bos vallen. Het is heel erg sfeervol, maar het moment verdwijnt helaas best snel. Om deze zonnestralen te fotograferen, moet je vaak op tijd uit bed en je ziet ze alleen als je tegen de zon inkijkt.

4: Paddenstoelen

Hoe meer je er naar zoekt, hoe meer je er zult zien… paddenstoelen! Er zijn vele soorten en ze zijn er in alle maten en kleuren. Je kunt je goed voorbereiden voordat je op pad gaat voor het fotograferen van paddenstoelen. Denk aan het meenemen van een statief, tussenringen, lampjes en een klein reflectiescherm voor het oplichten van schaduwen. En aan praktische dingen zoals een pincet om takjes weg te halen en een kwastje om zandkorrels weg te vegen. Zoek de mooiste exemplaren op om foto’s van te maken en pas tijdens het wandelen goed op waar je loopt.

5: Gekleurde bladeren

De groene bladeren van de bomen veranderen in het begin van de herfst al snel naar geel, oranje en rood. Tijdens én na deze kleurovergang, zijn de bladeren prachtige onderwerpen om te fotograferen. Houd een blad in je hand en maak daar een foto van met tegenlicht, of pak je macrolens erbij en maak abstracte foto’s van de details. En met een groothoeklens kun je van een afstand laten zien hoe het gehele bos gekleurd is en afsteekt tegen een blauwe lucht met witte wolken.

 Je kunt 1 foto insturen vanaf 1 november 2023 tot en met 27 november 2023.
Je kunt stemmen vanaf 28 november 2023 tot en met 29 november 2023.
De winnaar wordt bekend gemaakt op 30 november 2023.

Thema maand december 2023

Doorlopende competitie "Het Digitale Plaatje"
December 2023

Thema van de maand december is "SPLASH"food photography

In de fotografie gaat het erom, om een foto te maken op het juiste moment! En dat is met Splash fotografie het belangrijkste. Soms is het goed om eens even wat anders te gaan doen. Niet altijd die landschapsfotografie of portretfotografie waar je specialiteit ligt. Maar gewoon experimenteren met licht, compositie, voorwerpen en instellingen. Soms moet je weer even je creatieve brein opnieuw prikkelen. En dat kun je met Splashfotografie. Met splashfotografie is het de bedoeling om een object bijvoorbeeld in vloeistof laten vallen, en dan vervolgens de splash die dan onstaat zo mooi mogelijk vast te leggen. Het moet zo dramatisch mogelijk, kleurijk, en het moet energie uitstralen. Dus het wouw effect hebben.

 Je kunt 1 foto insturen vanaf 1 december 2023 tot en met 27 december 2023.
Je kunt stemmen vanaf 28 december 2023 tot en met 29 december 2023.
De winnaar wordt bekend gemaakt op 30 december 2023.

Thema maand juli 2023

Doorlopende competitie "Het Digitale Plaatje"
Juli 2023

Thema van de maand juli is "DE STOEL".

stoel

VOLTOOID.

 

Thema maand juni 2023

Doorlopende competitie "Het Digitale Plaatje"
Juni 2023

Thema van de maand juni is "Dieren".

dieren

 

VOLTOOID

Thema maand mei 2023

Doorlopende competitie "Het Digitale Plaatje"
Mei 2023

Thema van de maand mei is "landschaps-fotografie".

ATTENTIE: Je mag voor dit thema een foto insturen die gemaakt is in mei 2023.

blur

VOLTOOID

Thema maand april 2023

Doorlopende competitie "Het Digitale Plaatje"
April 2023

Thema van de maand april is "avond- of nachtfotografie".

nachtfotografie
VOLTOOID!

Thema maand maart 2023 onbewerkte foto's

Doorlopende competitie "Het Digitale Plaatje"
Maart 2023

Thema van de maand maart is "Blur The Action".
Onbewerkte foto's.

blur
VOLTOOID!

Thema maand maart 2023 bewerkte foto's

Doorlopende competitie "Het Digitale Plaatje"
Maart 2023

Thema van de maand maart is "Blur The Action".
Bewerkte foto's.

blur

VOLTOOID!

Thema maand februari 2023

Doorlopende competitie "Het Digitale Plaatje"
Februari 2023

Thema van de maand februari is "JOUW HOBBY".

hobby2

 VOLTOOID!

Thema januari 2023

Doorlopende competitie "Het Digitale Plaatje"
JANUARI 2023

Thema van de maand januari is "Milieu".

Plastic afval strand

 VOLTOOID!