Informatie maandthema's 2023.
Kies een van de onderstaande maandthema's
door op de afbeelding of de rode titel te klikken

Komende competities 2023

Komende competities

Thema maand juli 2023

Doorlopende competitie "Het Digitale Plaatje"
Juli 2023

Thema van de maand juli is "DE STOEL".

Gaat u zitten.

Ja ja, deze week wordt het een stoel die het onderwerp van je foto zal zijn. Zie je, het gaat er niet om wat je precies fotografeert, maar om het verhaal dat je ervan kunt maken. Wat komt er in je op als je aan dit gewone onderwerp denkt? Wie zit er op deze stoel? Of staan? Waar is de stoel? Welk verhaal kun je maken van dit eenvoudige item.

Stoelen zijn er in alle maten en vormen - banken, directiestoelen, sierlijk antiek, kapotte schommelstoelen die al generaties lang een familie hebben gezien. Bankjes in het park, bushaltes, een paar vreemd uitziende stoelen - het maakt niet uit. Je kunt de rimpels van een stoel van dichtbij laten zien, of je eigen kleine stoel maken van paperclips.

Denk na over het verhaal dat een stoel kan vertellen - een stoel in een kapperszaak die het middelpunt van een buurt kan zijn of misschien de kleine voetjes van een peuter die zich uitstrekt om iets te grijpen. De ontroering van een rolstoel en de kracht van de mensen die erin zitten. Je kunt ook een onderwerp OP de stoel centraal stellen, maar vergeet niet dat de stoel een sterk en duidelijk element in je foto moet zijn.

ATTENTIE: Je mag voor dit thema een foto insturen die gemaakt is in juli 2023.

blur

Je kunt 1 foto insturen vanaf 1 juli 2023 tot en met 27 juli 2023.
Je kunt stemmen vanaf 28 juli 2023 tot en met 30 juli 2023.
De winnaar wordt bekend gemaakt op 31 juli 2023.

 

 

Uitslagen van de vorige competities vind je hier.