Beurzen overzicht

beurzen

Fotografiebeurzen 2023.

Deze fotografie evenementen agenda staat op volgorde van datum. Nog niet alle evenementen hebben een datum aangekondigd voor 2023, dus het kan zijn dat er nog geschoven wordt.


PiXperience Goed gezien – 15 april 2023

PiXperience goedgezien logo LR

Is natuurfotografie en landschapsfotografie helemaal jouw ding? Dan moet je zeker even een kijkje nemen op de PiXperience 2023. Dit evenement is helemaal gericht op natuurfotografie en vindt dit jaar plaats in het Museon-Omniversum in Den Haag. Het thema wordt binnenkort bekend gemaakt. Ontwikkel je fotografische blik tijdens dit toffe fotografie evenement in het voorjaar van 2023.

Naas het reguliere programma van verschillende lezingen zijn er ook verdiepende masterclasses waaraan je kunt deelnemen. Bijvoorbeeld over storytelling in je natuurfotografie, meervoudige belichtingen in het bos en flitsen bij macrofotografie. De tickets zijn niet goedkoop, maar als natuurfotograaf is het een heel interessant event om bij te wonen!

Meer informatie vind je op de website https://www.pixperience.org/


De Fotobeurs – voorjaar 2023

Logo De FotobeursWaarschijnlijk vindt op hetzelfde moment van het Nature Talks Photo Festival ook De Fotobeurs plaats. Dit fotografie evenement is namelijk gekoppeld aan het Nature Talks Photo Festival. De locatie is nog niet bekend, net als de datum, maar het concept klinkt erg tof. Alle grote fotomerken hebben een stand op deze beurs waar je de nieuwste producten van dichtbij kunt bekijken, informatie kunt verzamelen en inspiratie kunt opdoen. Luister naar productpresentaties en lezingen van toonaangevende fotografen en sla je slag met de beursaanbiedingen.

Meer informatie vindt je op https://www.defotobeurs.nl/


 

Fotofair – 10 & 11 juni 2023

Logo Fotofair
De Fotofair is één van de meest interactieve fotografie evenementen in ons land. Er valt hier van alles te fotograferen! In juni 2023 kun je op het E3 strand in Eersel (Noord-Brabant) terecht voor een weekend vol fotografie. Loop rond langs de vele stands van cameramerken en merken van accessoires, bezoek interessante lezingen, boek masterclasses of workshops die je kunt volgen en maak gebruik van mooie beursaanbiedingen. Vergeet ook je camera niet mee te nemen, want op het event-terrein zelf valt veel te zien en te fotograferen.

Wil je een workshop boeken? Wees er dan snel bij, want geliefde workshops zitten meestal snel vol. De Fotofair is wat meer gericht op beginnende fotografen en amateur fotografen.

Meer informatie vindt je op https://fotofair.nl/


 

World Press Photo tentoonstelling Zutphen – waarschijnlijk juli 2023

worldpressfoto
Deze zomer kun je een gloednieuwe tentoonstelling van World Press Photo bewonderen in de Walburgiskerk in Zutphen. Elk jaar selecteert een internationale jury de beste nieuwsfoto’s. En die selectie kun je in Nederland als eerste bewonderen in deze mooie en unieke locatie in Zutphen.

Meer informatie vindt je op www.worldpressphotoinzutphen.nl.


FotoFestival Naarden – zomer 2023 (tweejaarlijks)

fotofestival naarden
Kom dit jaar naar Naarden voor het FotoFestival dat hier iedere twee jaar wordt georganiseerd. Daarom mag het zeker niet ontbreken in de fotografie evenementen agenda van 2023. Op dit moment is er nog weinig bekend over het festival. Maar waarschijnlijk zal het zoals gewoonlijk in de zomer plaatsvinden.

Kijk voor meer informatie op https://www.fotofestivalnaarden.nl/nl


 

International Photo Festival Leiden – zomer/najaar 2023 (tweejaarlijks)

IPFL Banner 2021
Laat je dit jaar in Leiden onderdompelen in de wereld van fotografie, tijdens International Photo Festival Leiden. Met outdoor exposities, binnen exposities en een veelzijdig randprogramma rondom het festival.

Meer informatie vind je op de website https://photofestivalleiden.com/


 

Unseen Photo Fair Amsterdam – 21 t/m 24 september 2023

logo Unseen
Amsterdam staat eind september in het teken van hedendaagse fotografie tijdens Unseen Amsterdam. Dit evenement vindt plaats op Cultuurpark Westergas in Amsterdam. Tijdens Unseen maak je kennis met alles wat nieuw is in de fotografie-wereld. Van aanstormend talent dat hun werk laat zien tot discussies en debatten over de richting waarin fotografie evolueert. Het programma bestaat niet alleen uit een beurs waar verschillende galleries uit de hele wereld zich tentoonstellen. Je kunt ook presentaties bijwonen en een boekenmarkt bezoeken waar ruim 60 uitgeverijen aan deelnemen.

Meer informatie vind je op https://unseenamsterdam.com/


Nature Talks Photo Festival – zaterdag 11 en zondag 12 november 2023

Ben jij liefhebber van natuurfotografie? Houd dan de nieuwe datum voor het Nature Talks Photo Festival goed in de gaten. Tijdens het Nature Talks Photo Festival komen alle onderdelen van natuurfotografie aan bod. Van macrofotografie tot landschapsfotografie en van het fotograferen van wildlife tot creatieve technieken die je in natuurfotografie kunt toepassen. Laat je inspireren door 25 eersteklas fotografen van over de hele wereld die je de beste technieken, trucs en hun geheimen met je zullen delen.

Meer informatie vind je op https://www.naturetalks.nl/fotofestival/


Vooraangekondigde fotografie beurzen in 2024

Professional Imaging – voorjaar 2024 (tweejaarlijks)

BredaPhoto – najaar 2024 (tweejaarlijks)